Perníkové crinkles

Měkké, vláčné a voňavé perníkové crinkles jsou dokonalou kombinací křupavého povrchu a jemného kořeněného těsta. Jejich popraskaný vzhled a cukrový posyp dělají z těchto sušenek ideální pochoutku pro vánoční svátky nebo každodenní potěšení.

Ingredience (25 x kusů)

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek a sůl.
  2. V jiné míse vyšleháme máslo s třtinovým cukrem do světlé pěny. Přidáme vejce a med a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme směs suchých ingrediencí, dokud nevznikne pevné těsto.
  3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc), aby dobře ztuhlo.
  4. Z těsta odkrajujeme malé kousky a tvarujeme z nich kuličky. Každou kuličku obalíme nejprve v cukru krupice a poté důkladně v moučkovém cukru.
  5. Kuličky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut, dokud nejsou popraskané a lehce ztuhlé.
  6. Po upečení necháme crinkles zcela vychladnout na plechu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 96.39 kcal | Protein: 1.32 g | Sacharidy: 14.85 g | z toho cukr: 7.37 g | Tuk: 3.53 g | z toho nas. MK: 2.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4508-pernikove-crinkles