Bramboračka s červenou fazolí

Tato bramboračka s červenou fazolí je vynikající a vydatná polévka, která spojuje tradiční chuť české bramboračky s jemně nasládlým nádechem červených fazolí. Díky této kombinaci je polévka nejen chutná, ale také sytá, ideální na zimní dny. Pochutnají si na ní i vegetariáni, protože je skvělou alternativou k tradičním masovým polévkám.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme nebo nasekáme.
  2. V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme.
  3. Do hrnce přidáme mletou sladkou papriku, dobře promícháme, aby se s cibulí spojila, a necháme ji chvíli opéct.
  4. Do hrnce přidáme nakrájené brambory, mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vaříme asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  5. Po uvaření zeleniny přidáme červené fazole, které jsme předem propláchli, a vaříme dalších 5 minut.
  6. Polévku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a případně přidáme čerstvé bylinky, jako je petržel.
  7. Polévku podáváme horkou, s čerstvým chlebem nebo pečivem. Můžeme ozdobit dalšími čerstvými bylinkami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 307.10 kcal | Protein: 9.95 g | Sacharidy: 43.75 g | z toho cukr: 6.97 g | Tuk: 7.57 g | z toho nas. MK: 2.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4509-bramboracka-s-cervenou-fazoli