Chilli sin carne

Veganské chilli je skvělou alternativou klasického chilli con carne. Je rychlé na přípravu, lehké na trávení a plné chuti díky kombinaci koření, fazolí a veganského mletého. Ideální oběd nebo večeře pro milovníky pikantních jídel.

Ingredience (2 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. V misce smícháme mleté s kořením (nové koření, pálivá paprika, majoránka, kmín, pepř a chilli).
  2. Na oleji v hlubším hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
  3. Přidáme okořeněné veganské mleté, promícháme a orestujeme. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje.
  4. Přilijeme fazole i s omáčkami a rajčata. Pokud jsou rajčata celá, lehce je rozmačkáme nebo promícháme.
  5. Podle potřeby dochutíme pepřem a přidáme čerstvé chilli, pokud máme.
  6. Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvou bylinkou, jako je máta, koriandr nebo petrželka. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 983.02 kcal | Protein: 57.21 g | Sacharidy: 128.60 g | z toho cukr: 20.72 g | Tuk: 19.22 g | z toho nas. MK: 2.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4512-chilli-sin-carne