Veganské chilli je skvělou alternativou klasického chilli con carne. Je rychlé na přípravu, lehké na trávení a plné chuti díky kombinaci koření, fazolí a veganského mletého. Ideální oběd nebo večeře pro milovníky pikantních jídel.
Ingredience (2 x porce)
Příloha
Postup přípravy
V misce smícháme mleté s kořením (nové koření, pálivá paprika, majoránka, kmín, pepř a chilli).
Na oleji v hlubším hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
Přidáme okořeněné veganské mleté, promícháme a orestujeme. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje.
Přilijeme fazole i s omáčkami a rajčata. Pokud jsou rajčata celá, lehce je rozmačkáme nebo promícháme.
Podle potřeby dochutíme pepřem a přidáme čerstvé chilli, pokud máme.
Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvou bylinkou, jako je máta, koriandr nebo petrželka.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 983.02 kcal |
Protein: 57.21 g |
Sacharidy: 128.60 g |
z toho cukr: 20.72 g |
Tuk: 19.22 g |
z toho nas. MK: 2.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4512-chilli-sin-carne