Pečená žlutá řepa je jemnější alternativou červené řepy, která skvěle vynikne v jednoduchých receptech. Její krásná zlatavá barva a delikátní chuť se hodí například na carpaccio, které je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Tento recept je rychlý, zdravý a díky kozímu sýru získává elegantní nádech.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Žlutou řepu omyjeme a každou bulvu zabalíme do alobalu společně se snítkou tymiánu.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut, dokud není řepa měkká (zkusíme špejlí).
Po vychladnutí řepy oloupeme slupku a nakrájíme ji na tenké plátky.
Plátky rozložíme na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Na řepu rozdrobíme kozí sýr a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 260.55 kcal |
Protein: 14.19 g |
Sacharidy: 12.19 g |
z toho cukr: 0.40 g |
Tuk: 14.83 g |
z toho nas. MK: 9.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4513-pecena-zluta-repa