Pečená žlutá řepa

Pečená žlutá řepa je jemnější alternativou červené řepy, která skvěle vynikne v jednoduchých receptech. Její krásná zlatavá barva a delikátní chuť se hodí například na carpaccio, které je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Tento recept je rychlý, zdravý a díky kozímu sýru získává elegantní nádech.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Žlutou řepu omyjeme a každou bulvu zabalíme do alobalu společně se snítkou tymiánu.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut, dokud není řepa měkká (zkusíme špejlí).
  3. Po vychladnutí řepy oloupeme slupku a nakrájíme ji na tenké plátky.
  4. Plátky rozložíme na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  5. Na řepu rozdrobíme kozí sýr a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
  6. Podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 260.55 kcal | Protein: 14.19 g | Sacharidy: 12.19 g | z toho cukr: 0.40 g | Tuk: 14.83 g | z toho nas. MK: 9.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4513-pecena-zluta-repa