Tato sardinková pomazánka je rychlá, krémová a plná chuti. Sardinky jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a bílkovin, takže pomazánka je nejen chutná, ale i výživná.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Pokud mají sardinky kostičky, můžeme je vidličkou rozmačkat – jsou měkké a plné vápníku. Šťávu z plechovky slijeme, ale můžeme si trošku ponechat pro lepší konzistenci.
Do mísy dáme žervé, majonézu a citronovou šťávu. Promícháme do hladké směsi.
Rozmačkané sardinky vmícháme do pomazánky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a hořčici. Vše důkladně promícháme.
Pomazánku můžeme ještě upravit podle chuti. Nejlepší je, když se nechá v lednici alespoň 30 minut odležet, aby se chutě propojily.
Pomazánku servírujeme na čerstvém pečivu a posypeme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Skvěle chutná i s křupavými toasty.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 120.44 kcal |
Protein: 9.25 g |
Sacharidy: 2.39 g |
z toho cukr: 1.45 g |
Tuk: 8.75 g |
z toho nas. MK: 3.46 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4514-sardinkova-pomazanka