Sardinková pomazánka

Tato sardinková pomazánka je rychlá, krémová a plná chuti. Sardinky jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a bílkovin, takže pomazánka je nejen chutná, ale i výživná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pokud mají sardinky kostičky, můžeme je vidličkou rozmačkat – jsou měkké a plné vápníku. Šťávu z plechovky slijeme, ale můžeme si trošku ponechat pro lepší konzistenci.
  2. Do mísy dáme žervé, majonézu a citronovou šťávu. Promícháme do hladké směsi.
  3. Rozmačkané sardinky vmícháme do pomazánky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a hořčici. Vše důkladně promícháme.
  4. Pomazánku můžeme ještě upravit podle chuti. Nejlepší je, když se nechá v lednici alespoň 30 minut odležet, aby se chutě propojily.
  5. Pomazánku servírujeme na čerstvém pečivu a posypeme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Skvěle chutná i s křupavými toasty. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 120.44 kcal | Protein: 9.25 g | Sacharidy: 2.39 g | z toho cukr: 1.45 g | Tuk: 8.75 g | z toho nas. MK: 3.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4514-sardinkova-pomazanka