Krevety na česneku s rajčaty

Rychlé a lahodné krevety na česneku s cherry rajčaty jsou skvělou volbou pro lehkou večeři nebo elegantní předkrm. Restované na olivovém oleji s máslem získají neodolatelnou chuť, kterou doplní svěží citron a sladká cherry rajčata.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Pokud jsou krevety mražené, necháme je rozmrazit a důkladně osušíme papírovou utěrkou.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme na středním plameni (cca 30 sekund), aby se rozvoněl, ale nespálil.
  3. Do pánve vložíme krevety a restujeme je 2–3 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví a nejsou hotové.
  4. Do pánve přihodíme překrojená cherry rajčata, posypeme paprikou, osolíme a opepříme. Restujeme ještě 2 minuty.
  5. Zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
  6. Krevety servírujeme posypané čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme s opečenou bagetou nebo jinou oblíbenou přílohou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 380.53 kcal | Protein: 28.49 g | Sacharidy: 6.70 g | z toho cukr: 2.16 g | Tuk: 27.02 g | z toho nas. MK: 6.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4516-krevety-na-cesneku-s-rajcaty