Jemný a lahodný pórkový krém je skvělou volbou pro chladnější dny. Je lehký, ale zároveň sytý díky bramborám a smetaně. Skvěle se hodí jako předkrm i jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pórek, a necháme je zesklovatět.
Přidáme brambory, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce prohřejeme, ale už nevaříme.
Krém servírujeme s krutony nebo pečivem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 471.45 kcal |
Protein: 8.24 g |
Sacharidy: 51.42 g |
z toho cukr: 10.75 g |
Tuk: 24.63 g |
z toho nas. MK: 15.37 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4517-porkovy-krem