Pórkový krém

Jemný a lahodný pórkový krém je skvělou volbou pro chladnější dny. Je lehký, ale zároveň sytý díky bramborám a smetaně. Skvěle se hodí jako předkrm i jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pórek, a necháme je zesklovatět.
  3. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
  5. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce prohřejeme, ale už nevaříme.
  6. Krém servírujeme s krutony nebo pečivem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 471.45 kcal | Protein: 8.24 g | Sacharidy: 51.42 g | z toho cukr: 10.75 g | Tuk: 24.63 g | z toho nas. MK: 15.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4517-porkovy-krem