Vepřové nudličky na kmíně s rýží

Vepřové nudličky na kmíně s rýží je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje jemné vepřové maso s charakteristickou chutí kmínu. Tento recept je ideální pro rychlý oběd či večeři, kdy potřebujete s minimem ingrediencí připravit skvělé jídlo. Vepřové nudličky se skvěle hodí k nadýchané rýži, která vše doplňuje a činí pokrm vyváženým a sytým.

Ingredience (4 x porce)

Na rýži

Postup přípravy

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Do hrnce dáme 2 hrnky vody, přivedeme k varu, přidáme lžíci oleje a osolíme. Přidáme rýži a vaříme podle návodu, obvykle 10-12 minut, dokud není rýže hotová a voda se vstřebá.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej nebo máslo a osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Jakmile cibule změkne, přidáme nakrájený česnek a krátce osmahneme.
  4. Přidáme vepřové nudličky, které opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme kmín, osolíme a opepříme dle chuti. Můžeme přidat i lžíci sojové omáčky pro výraznější chuť.
  5. K masu přilijeme vývar nebo vodu a necháme 10-15 minut dusit, dokud maso nebude měkké a omáčka se trochu zredukuje.
  6. Hotové vepřové nudličky na kmíně podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 431.60 kcal | Protein: 31.03 g | Sacharidy: 41.93 g | z toho cukr: 1.23 g | Tuk: 14.98 g | z toho nas. MK: 2.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4519-veprove-nudlicky-na-kmine-s-ryzi