Vepřové nudličky na kmíně s rýží je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje jemné vepřové maso s charakteristickou chutí kmínu. Tento recept je ideální pro rychlý oběd či večeři, kdy potřebujete s minimem ingrediencí připravit skvělé jídlo. Vepřové nudličky se skvěle hodí k nadýchané rýži, která vše doplňuje a činí pokrm vyváženým a sytým.
Ingredience (4 x porce)
Na rýži
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Do hrnce dáme 2 hrnky vody, přivedeme k varu, přidáme lžíci oleje a osolíme. Přidáme rýži a vaříme podle návodu, obvykle 10-12 minut, dokud není rýže hotová a voda se vstřebá.
Na pánvi rozehřejeme olej nebo máslo a osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Jakmile cibule změkne, přidáme nakrájený česnek a krátce osmahneme.
Přidáme vepřové nudličky, které opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme kmín, osolíme a opepříme dle chuti. Můžeme přidat i lžíci sojové omáčky pro výraznější chuť.
K masu přilijeme vývar nebo vodu a necháme 10-15 minut dusit, dokud maso nebude měkké a omáčka se trochu zredukuje.
Hotové vepřové nudličky na kmíně podáváme s vařenou rýží.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 431.60 kcal |
Protein: 31.03 g |
Sacharidy: 41.93 g |
z toho cukr: 1.23 g |
Tuk: 14.98 g |
z toho nas. MK: 2.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4519-veprove-nudlicky-na-kmine-s-ryzi