Masové koule s bramborovou kaší se slaninou a brusinkovou omáčkou

Tento recept na masové koule s bramborovou kaší se slaninou a brusinkovou omáčkou je ideální pro ty, kteří mají rádi sytá jídla s výraznými chutěmi. Masové koule jsou křehké a šťavnaté, podávané s jemnou bramborovou kaší, do které se přidává křupavá slanina. Celý pokrm je zakončen osvěžující brusinkovou omáčkou, která dokonale vyvažuje bohatost a slanost pokrmu. Skvělé na rodinný oběd či slavnostní večeři!

Ingredience (4 x porce)

Na masové koule

Na bramborovou kaši

Na brusinkovou omáčku

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, vejce, strouhanku, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé koule.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a masové koule opečeme ze všech stran do zlatova. Po opečení je odložíme na talíř.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je scedíme a rozmačkáme. Přilijeme mléko, přidáme máslo, sůl a pepř a důkladně promícháme, dokud kaše není hladká.
  4. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opékáme na pánvi do křupava. Křupavou slaninu přidáme do bramborové kaše a promícháme.
  5. V malém hrnci smícháme brusinky, vodu, cukr a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a brusinky nezměknou.
  6. Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni naskládáme masové koule a vše zalijeme brusinkovou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 785.75 kcal | Protein: 38.16 g | Sacharidy: 81.11 g | z toho cukr: 44.99 g | Tuk: 32.66 g | z toho nas. MK: 13.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4520-masove-koule-s-bramborovou-kasi-se-slaninou-a-brusinkovou-omackou