Karbanátky ze sladkých brambor a tuňáka po Thajsku

Reklama

Ingredience

    • nebo

Na ozdobení

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupejte batáty, nakrájejte na kostičky a dejte vařit, dokud nejsou uvařené (přibližně 15 minut).
2.
V míse smíchejte tuňáka zbaveného šťávy, jarní cibulku, šťávu z limetky, sojovou omáčku, drcené chilli, prolisovaný česnek, strouhanku, koriandr a pepř.
3.
Jakmile budou brambory uvařené, slijte vodu, rozmačkejte a rozložte na plech, aby rychleji zchladly.
4.
Až budou brambory chladné natolik, abyste je mohli zpracovat rukama, přidejte je do mísy s tuňákem a kořením a rukama pořádně promíchejte. Poté vytvořte karbanátky (2 na jednu porci).
5.
Rozehřejte olej ve větší pánvi na nízkou teplotu a pomalu karbanátky osmahněte 4-5 minut z každé strany. Při obracení dávejte pozor, aby se nerozpadly.
6.
Servírujte ozdobené koriandrem a kouskem citronu. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo zeleninová obloha.

Od: BunTom, 27.12.2017

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 50 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: BunTom
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
389.72 kcal
Protein
26.47 g
Sacharidy
z toho cukr
54.03 g
10.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.84 g
1.92 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama