Červené thajské curry s tofu
- Přidat foto
-
Reklama
Curry podle tohoto receptu je jednoduché na přípravu, rychle hotové a z běžně dostupných surovin, které s výjimkou thajské bazalky koupíte v každém supermarketu. Thajská bazalka se běžně používá v thajské nebo vietnamské kuchyni. Seženete ji většinou pouze v asijských obchodech. Recept na tom však nestojí, pokud ji nemáte, použijte třeba koriandr.
Pokud nejste vegan, přidejte také trochu rybí omáčky. Pokud veganem jste, rybí omáčku vynechejte, ale přidejte o něco více sojové.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Na oleji (zlehka na mírném ohni) osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
2.
Přidejte červenou papriku, žampióny a curry pastu. Osmahněte po dobu několika minut. Mezitím si dejte vařit rýži.
3.
Přilijte kokosové mléko, přidejte sojovou nebo/a rybí omáčku a počkejte, až se pasta dobře rozpustí do mléka.
4.
Přidejte tofu a šťávu a kůru z limetky. Vařte přibližně 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidejte rovněž chilli papričku.
5.
Nakonec přidejte pokrájené lístky bazalky a osolte podle chuti. Podávejte s rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 35 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 55 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
642.28 kcal |
Protein |
25.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.18 g
12.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
53.22 g
31.22 g
|
Reklama
Reklama