Květákový mozeček
- Přidat foto
-
Reklama
Květákový mozeček je rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte. Většinou se podává s vařeným bramborem, avšak hodí se k němu třeba i kousek pečiva.
Nejste-li zrovna vegetarián, můžete přidat například šunku, která dodá jídlu další vrstvu chuti a více proteinů. Rovněž nic nezkazíte přidáním slaniny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květák rozeberte na růžičky a dejte vařit do osolené vody. Poté jej sceďte a rozmačkejte nahrubo mačkadlem na brambory nebo vidličkou.
2.
Na pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibulku. Přidejte květák, osolte, opepřete a přidejte rozklepnutá vejce. Počkejte, až se srazí.
3.
Podávejte s vařeným bramborem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
305.09 kcal |
Protein |
14.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.20 g
5.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.44 g
4.83 g
|
Reklama
Reklama