Vietnamský salát z quinoy s krevetami
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Na dresing
Ostatní
Postup přípravy
1.
Nejprve dáme vařit quinou. Quinou nasypte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody (na 1 hrnek quinoy přibližně 2 hrnky vody). Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném ohni počkejte, až se voda absorbuje (přibližně 15-20 minut).
2.
Mezitím dejte vařit vodu na krevety. Počkejte, až se bude vařit a vhoďte krevety, pokud máte mražené, musí být předem rozmrazené. Nechte ve vařit asi 2 minuty, poté je vhoďte do studené vody, aby se zastavil var.
3.
V průběhu vaření si připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience na zálivku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4.
Až bude quinoa hotová, nechte ji vychladnout. Než vychladne, dejte krevety marinovat do zálivky.
5.
Po vychladnutí quinoy přidejte zeleninu, zálivku s krevetami a koriandr. Dobře promíchejte. Podávejte studené.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 83 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
534.21 kcal |
Protein |
31.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
62.15 g
10.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.93 g
1.97 g
|
Reklama
Reklama