Zeleninové hranolky s mungo klíčky a česnekovým dipem

Klíčky se poslední dobou těší velké oblibě. Mungo stačí namočit a nechat klíčit 3-5 dní. Mezitím 2x denně proplachujeme a můžeme podávat s oblíbeným jídlem.

Reklama

Ingredience

Dip

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na hranolky.
2.
Vložíme do misky, přidáme olej, sůl, pepř, provensálské koření a dobře promícháme.
3.
Vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme dozlatova, zhruba 20-30 minut podle velikosti hranolek.
4.
V misce si smícháme kysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vytvoříme dip.
5.
Upečené hranolky podáváme s mungo klíčky a vychlazeným dipem.

Od: Petuler, 18.1.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
588.78 kcal
Protein
8.04 g
Sacharidy
z toho cukr
30.53 g
14.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.37 g
14.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama