Nepečený jablečný dort s banány
- Přidat foto
-
Reklama
Komu nepřirostly k srdci a k chuti máslové krémy, může zkusit lehkou a lahodnou chuť ovocných dortů. Třeba jablečný s banány. Použité cukrářské piškoty jej hezky ozdobí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vezmeme malou dortovou formu (průměr 20 cm) a vyložíme dno pečícím papírem. Nejjednodušší způsob je zacvaknout papír do formy a z venkovní strany odstřihnout přebytek papíru.
2.
Vyložíme dno cukrářskými piškoty. Část piškotů rozkrojíme na poloviny a vyskládáme po obvodu formy. Je lepší, když jsou piškoty po obvodu zhruba ve stejné výšce jako hrana formy. Malý přesah nevadí. Cukrářské piškoty vám budou hezky držet po obvodu i když máte zatím jen formu bez náplně.
3.
Jablkům okrájíme slupku a odstraníme jadřinec. Nastrouháme je na hrubém struhadle. Dáme do hrnce s 250 ml vody, lžičkou skořice, vanilinovým cukrem a cukrem krystal. Ochucenou směs jablek a vody promícháme a dáme vařit. Vaříme 5 až 10 minut. Jablka se rozvaří.
4.
Vanilkový pudink rozmícháme v 250 ml studené vody a přilijeme k rozvařeným jablkům. Povaříme asi 2 minuty.
5.
Polovinu horké směsi pomalu nalijeme do formy. Naskládáme na kolečka nakrájený banán a zbytek piškotů. Zalijeme druhou polovinou směsi a dáme vychladit, nejlépe přes noc.
6.
Před podáváním dozdobíme šlehačkou nebo zmrzlinou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
183.43 kcal |
Protein |
2.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.00 g
30.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.19 g
0.32 g
|
Reklama
Reklama