Farmářský salát s grilovaným feta sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Tip na výborný salát, který se hodí jako odlehčený oběd nebo večeře.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme, umyjeme a uvaříme ne úplně doměkka. Tymiánové lístky zdrhneme a jemně nakrájíme, feferonku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme najemno. Tymián, feferonku, mouku a 1lžíci olivového oleje dobře promícháme. Fetu rozkrájíme na trojúhelníčky a obložíme výše uvedenou směsí. Troubu rozehřejeme v programu gril a obložený sýr 8 minut ogrilujeme.
2.
Uvařené brambory nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a bramborové kostičky opékáme dohněda. Osolíme a opepříme.
3.
Salát omyjeme a zlehka osušíme. Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky, okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Ocet smícháme s medem, solí, pepřem a zbytkem oleje (4 lžíce).
4.
Zeleninu rozložíme na talíř, přidáme brambory, grilovaný sýr a přelijeme zálivkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 59 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
536.01 kcal |
Protein |
14.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.06 g
8.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.97 g
12.52 g
|
Reklama
Reklama