Feta sýr
Feta je bezesporu jedním z nejpopulárnějších řeckých sýrů. Vyrábí se z kombinace ovčího a kozího sýra v poměru 7:3, poté se nechává přibližně dva měsíce zrát ve slaném nálevu.
Sýr lze použít v teplé i studené kuchyni, výborně se hodí do salátů, z nichž asi nejznámější je řecký salát. Doporučujeme například kuřecí prsa s fetou nebo zapečenou fetu s rajčaty a olivami.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Recepty obsahující Feta sýr
- Černá čočka s marinovanou fetou
- Špagetová dýně s Feta sýrem
- Zapečená feta s rajčaty a olivami
- Zapečené těstoviny s fetou, červenou řepou a dýní Hokkaido
- Pečená zelenina s fetou
- Brambory na loupačku s avokádovým dipem
- Farmářský salát s grilovaným feta sýrem
- Feta ve slanině s hlávkovým salátem
- Variabilní a blesková fazolová polévka
- Dýňová polévka s feta sýrem
- Řecký salát
- Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče
- Čtverečky z listového těsta