Feta ve slanině s hlávkovým salátem

Feta je původem řecký sýr, který se podobá balkánskému sýru. Je chuťově výrazný, slaný takže není potřeba používat sůl a slaninu mu dodá perfektní chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fetu si nakrájíme na kostky asi 2x2 cm.
2.
Plátky slaniny rozřízneme. Každou kostičku sýru obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Je to lepší, aby se nám to při pečení nerozmotalo.
3.
Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Opepříme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
4.
Salát si dobře umyjeme, odstředíme a rozložíme na talíř. Přidáme rajčata a vše polijeme balzamikem.
5.
Přidáme upečenou fetu. Můžeme polít olivovým olejem a podáváme.

Od: Petuler, 29.6.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 110 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
873.64 kcal
Protein
36.76 g
Sacharidy
z toho cukr
12.38 g
11.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
73.74 g
32.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama