Feta ve slanině s hlávkovým salátem
- Přidat foto
-
Reklama
Feta je původem řecký sýr, který se podobá balkánskému sýru. Je chuťově výrazný, slaný takže není potřeba používat sůl a slaninu mu dodá perfektní chuť.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fetu si nakrájíme na kostky asi 2x2 cm.
2.
Plátky slaniny rozřízneme. Každou kostičku sýru obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Je to lepší, aby se nám to při pečení nerozmotalo.
3.
Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Opepříme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
4.
Salát si dobře umyjeme, odstředíme a rozložíme na talíř. Přidáme rajčata a vše polijeme balzamikem.
5.
Přidáme upečenou fetu. Můžeme polít olivovým olejem a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 110 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
873.64 kcal |
Protein |
36.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.38 g
11.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
73.74 g
32.67 g
|
Reklama
Reklama