Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče

Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.

Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli. Podávat můžete samotné nebo jen s rozpečenou bagetou.

Reklama

Ingredience

Omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
2.
Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
3.
Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
4.
Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
5.
Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
6.
Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
7.
Podávejte samotné, s vařenými brambory nebo pečivem.

Od: BunTom, 3.1.2018

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 69 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
435.12 kcal
Protein
43.09 g
Sacharidy
z toho cukr
23.20 g
12.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.23 g
4.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama