Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče
- Přidat foto
-
Reklama
Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.
Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli. Podávat můžete samotné nebo jen s rozpečenou bagetou.
Reklama
Ingredience
Omáčka
Postup přípravy
1.
Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
2.
Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
3.
Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
4.
Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
5.
Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
6.
Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
7.
Podávejte samotné, s vařenými brambory nebo pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 45 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 69 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
435.12 kcal |
Protein |
43.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.20 g
12.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.23 g
4.54 g
|
Reklama
Reklama