Černá čočka s marinovanou fetou
- Přidat foto
-
Reklama
Neuvěřitelná kombinace čočky a feta sýru. Vhodné jako předkrm i jako hlavní chod.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku propláchneme a ve vroucí vodě zlehka povaříme 5 minut. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
2.
Rozmarýnové lístky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme s najemno nakrájenou čili papričkou a zalijeme olivovým olejem. Sýr nakrájíme na kostky a přelijeme olejovou směsí. Necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
3.
Rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme cibuli a česnek a poté přidáme rajčata. Společně 5 minut podusíme.
4.
Přidáme čočku a zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevsákne. Hotovou čočku osolíme, opepříme a vmícháme máslo.
5.
Podáváme s marinovanou fetou.
6.
Tip: Čočka chutná výborně i s opečenou bagetkou. Pro milovníky uzenin lze doplnit i opečenou slaninou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 50 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
628.14 kcal |
Protein |
21.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.54 g
6.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.45 g
15.02 g
|
Reklama
Reklama