Černá čočka s marinovanou fetou

Neuvěřitelná kombinace čočky a feta sýru. Vhodné jako předkrm i jako hlavní chod.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku propláchneme a ve vroucí vodě zlehka povaříme 5 minut. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
2.
Rozmarýnové lístky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme s najemno nakrájenou čili papričkou a zalijeme olivovým olejem. Sýr nakrájíme na kostky a přelijeme olejovou směsí. Necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
3.
Rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme cibuli a česnek a poté přidáme rajčata. Společně 5 minut podusíme.
4.
Přidáme čočku a zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevsákne. Hotovou čočku osolíme, opepříme a vmícháme máslo.
5.
Podáváme s marinovanou fetou.
6.
Tip: Čočka chutná výborně i s opečenou bagetkou. Pro milovníky uzenin lze doplnit i opečenou slaninou.

Od: Sarrien, 5.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 50 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
628.14 kcal
Protein
21.18 g
Sacharidy
z toho cukr
36.54 g
6.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.45 g
15.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama