Variabilní a blesková fazolová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Podzim klepe na dveře a sychravé počasí si žádá jídlo, které zahřeje a posilní. Hustou horkou polévku lze podávat jako samostatné jídlo. Tato fazolová polévka je navíc velmi sytá a nabitá vitamíny.
Další varianty polévky:
Recept je velmi snadný a rychlý, pokud by vám takto polévka k jídlu nestačila, doplňte ji zastřeným vejcem. Fazole můžete použít ve slaném nálevu, v rajčatové omáčce nebo použít fazole bílé či jemné máslové Butter beans. Pokud nechcete jíst předvařené suroviny z konzervy můžete použít sušené fazole, které je však nutné den předem namočit a rajská jablka, která předem upečete v troubě na poloviny rozkrojená. Polévku lze dochutit chilli papričkou a spolu s koriandrem bude mít velmi mexický nádech. Pokud vám vadí silná chuť koriandru, lze jej libovolně zaměnit za petrželku nebo bazalku a oregano a rázem získáte polévku s příchutí Itálie. Fetu je možné nahradit balkánským sýrem nebo třeba mozzarellou.
Ingredience
Postup přípravy
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 5 min vaření 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 79 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
530.10 kcal |
Protein |
24.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.77 g
17.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.37 g
10.11 g
|