Fazolová polévka s uzeninou
- Přidat foto
-
Reklama
Perfektní večeře a zároveň způsob, jak využít zbylou uzeninu z víkendového opékání. Polévka dokonale zasytí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole přes noc namočíme do studené vody.
2.
Vodu vylejeme, dáme novou a uvaříme fazole do měkka. Přecedíme vývar.
3.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a sladkou papriku a promícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem z fazolí. Dobře promícháme. Vývar přilíváme postupně, podle toho, jak hustou chceme výslednou polévku.
4.
Špekáčky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Ztlumíme a občas promícháme. Přidáme fazole a společně povaříme asi 10 minut.
5.
Ochutíme solí, pepřem a majoránkou rozetřenou v dlaních.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
287.17 kcal |
Protein |
12.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.43 g
0.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.15 g
5.14 g
|
Reklama
Reklama