Polévka z bílých fazolí

Hustá fazolová polévka, která krásně voní bobkovým listem a majoránkou je dokonalá nejen k obědu, ale i jako večeře. V nevlídných podzimních dnech krásně zahřeje!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Velké bílé fazole si na noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slejeme, dáme novou a dáme vařit se lžičkou soli a bobkovým listem.
2.
Až jsou fazole měkké, připravíme si v jiném hrnci zásmažku. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Po zpěnění zalijeme vodou a dobře promícháme na hustější kaši.
3.
Do základu vlijeme fazole i s vývarem. Podle požadované hustoty přilejeme vodu.
4.
Dochutíme česnekem, solí, majoránkou a sladkou paprikou. Můžeme připepřit.

Od: Ráďa 78, 15.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
194.77 kcal
Protein
8.63 g
Sacharidy
z toho cukr
20.06 g
0.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.83 g
2.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama