Polévka z bílých fazolí
- Přidat foto
-
Reklama
Hustá fazolová polévka, která krásně voní bobkovým listem a majoránkou je dokonalá nejen k obědu, ale i jako večeře. V nevlídných podzimních dnech krásně zahřeje!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Velké bílé fazole si na noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slejeme, dáme novou a dáme vařit se lžičkou soli a bobkovým listem.
2.
Až jsou fazole měkké, připravíme si v jiném hrnci zásmažku. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Po zpěnění zalijeme vodou a dobře promícháme na hustější kaši.
3.
Do základu vlijeme fazole i s vývarem. Podle požadované hustoty přilejeme vodu.
4.
Dochutíme česnekem, solí, majoránkou a sladkou paprikou. Můžeme připepřit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
194.77 kcal |
Protein |
8.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.06 g
0.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.83 g
2.60 g
|
Reklama
Reklama