Krémová fazolová polévka s ovesnými vločkami
- Přidat foto
-
Reklama
Hustá fazolová polévka, která je připravená bez mouky. Pečlivým rozšleháním je lépe stravitelná a najde oblibu i u dětí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté přidáme masox a nové koření. Dáme vařit do změknutí. Postupně přidáváme vodu. Jakmile jsou fazole uvařené, vytáhneme asi 1 naběračku jen fazolí a dáme stranou. Vytáhneme i nové koření, proto je třeba znát počet kuliček.
2.
Na oleji orestujeme ovesné vločky a přidáme vývar společně se zbytkem fazolí. Důkladně promícháme a chvíli povaříme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku a pepř.
3.
Poté prošleháme tyčovým mixérem dohladka. Vrátíme zbývající fazole, prohřejeme, dochutíme solí a můžeme podávat. Můžeme zjemnit smetanou ke šlehání.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
152.84 kcal |
Protein |
4.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.79 g
0.45 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.53 g
1.24 g
|
Reklama
Reklama