Jednoduchá fazolová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Výborným způsobem, jak do jídelníčku přidat luštěniny, jsou nejrůznější luštěninové polévky. Dobře chutnají, pokud větší část rozmixujete. Polévka získá krémovou konzistenci. Velké bílé fazole mají skvělou chuť, polévku si zamilují i děti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole přes noc namočte do studené vody. Vodu vyměňte, přidejte bujón a uvařte fazole do změknutí. Během vaření občas promíchejte a přidávejte vodu.
2.
Po uvaření fazolí v jiném hrnci orestujte cibuli na sádle. Kostičky cibule musí zezlátnout. Přidejte mouku, promíchejte a rychle zalijte vývarem z fazolí.
3.
Přidejte 2/3 fazolí a důkladně promixujte tyčovým mixérem.
4.
Ochuťte majoránkou a pokud je potřeba, přisolte.
5.
Nakonec vmíchejte zbytek celých fazolí a společně prohřejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
113.61 kcal |
Protein |
6.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.08 g
1.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.92 g
0.71 g
|
Reklama
Reklama