Jednoduchá fazolová polévka

Výborným způsobem, jak do jídelníčku přidat luštěniny, jsou nejrůznější luštěninové polévky. Dobře chutnají, pokud větší část rozmixujete. Polévka získá krémovou konzistenci. Velké bílé fazole mají skvělou chuť, polévku si zamilují i děti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole přes noc namočte do studené vody. Vodu vyměňte, přidejte bujón a uvařte fazole do změknutí. Během vaření občas promíchejte a přidávejte vodu.
2.
Po uvaření fazolí v jiném hrnci orestujte cibuli na sádle. Kostičky cibule musí zezlátnout. Přidejte mouku, promíchejte a rychle zalijte vývarem z fazolí.
3.
Přidejte 2/3 fazolí a důkladně promixujte tyčovým mixérem.
4.
Ochuťte majoránkou a pokud je potřeba, přisolte.
5.
Nakonec vmíchejte zbytek celých fazolí a společně prohřejte.

Od: Iva V, 4.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
12 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
113.61 kcal
Protein
6.39 g
Sacharidy
z toho cukr
14.08 g
1.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.92 g
0.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama