Fazolová polévka s bešamelovým základem
- Přidat foto
-
Reklama
Hladká a vynikající polévka, díky které si luštěniny oblíbí i děti. Rozmixováním se z polévky stává hustý krém plný chutí a vůně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté dáme vařit s bujónem do změknutí. Pokud je třeba, přiléváme vodu.
2.
Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Po 45 minutách vaření fazolí je přidáme do hrnce a vaříme společně.
3.
Po uvaření vyjmeme část brambor, mrkve a fazolí.
4.
V jiném hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme vývar i s obsahem. Krátce povaříme, dobře rozmícháme a rozmixujeme dohladka.
5.
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Pokud je třeba osolíme a opepříme. Nakonec vrátíme odebranou část brambor, mrkve a fazolí a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
480.97 kcal |
Protein |
22.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
67.00 g
6.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.10 g
4.46 g
|
Reklama
Reklama