Fazolová polévka s bešamelovým základem

Hladká a vynikající polévka, díky které si luštěniny oblíbí i děti. Rozmixováním se z polévky stává hustý krém plný chutí a vůně.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté dáme vařit s bujónem do změknutí. Pokud je třeba, přiléváme vodu.
2.
Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. Po 45 minutách vaření fazolí je přidáme do hrnce a vaříme společně.
3.
Po uvaření vyjmeme část brambor, mrkve a fazolí.
4.
V jiném hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme vývar i s obsahem. Krátce povaříme, dobře rozmícháme a rozmixujeme dohladka.
5.
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Pokud je třeba osolíme a opepříme. Nakonec vrátíme odebranou část brambor, mrkve a fazolí a můžeme podávat.

Od: Iva V, 23.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
480.97 kcal
Protein
22.55 g
Sacharidy
z toho cukr
67.00 g
6.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.10 g
4.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama