Marocké kuře (tajine)
- Přidat foto
-
Reklama
Tajine je marocký pokrm připravený v hrnci nazývaném tajine, který má poklici ve vysokém kónickém tvaru. Existují různé varianty tajine, od tradiční jehněčí, až po kuřecí, hovězí nebo zeleninový. V našich podmínkách můžeme místo hrnce tajine nahradit obyčejným hrncem, zapékací mísou, tlakovým hrncem nebo pomalým hrncem.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Kořenicí směs
Postup přípravy
1.
Troubu nastavíme na 180°C. Zatímco v malé misce smícháme všechny ingredience (sladká mletá paprika, pálivá paprika, kmín mletý, nakrájený zázvor, koriandr mletý, pepř mletý a sůl) na kořenicí směs a dáme ji bokem.
2.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a porcujeme na vetší kusy. Osolíme a opepřeme důkladně ze všech stran.
3.
Na hluboké pánvi nebo v silnostěnném hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, poté maso vyndáme. Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a opečeme ji (v případě potřeby můžeme přidat kousek másla).
4.
Dále přidáme česnek a kořenicí směs. Krátce opečeme a necháme rozvonět. Pak přidáme 250 ml vařící vody nebo vývaru, rozmícháme a přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a přelijeme do zapékací mísy.
5.
Dále do zapékací mísy přidáme maso, přidáme olivy a citrónová kolečka, posypeme koriandrem a petrželkou. Přiklopíme a necháme péct v troubě cca 1 hodinu při 180°C.
6.
Vyndáme z trouby a podáváme s rýží. Bon appétit!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 82 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
520.32 kcal |
Protein |
48.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.20 g
3.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.22 g
7.31 g
|
Reklama
Reklama