Hlívový gyros

O tento recept jsem se opravdu musela podělit. Hlívu si ráda přes léto griluji a jinak peču v troubě. Hlívový guláš je taky výborný, takže gyros bude taky dokonalý.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hlívu si umyjeme, odkrojíme z ní stopky a nakrájíme na plátky. Nejlepší je nakrájet na rovnoměrné, ale já mám radši mix. velikostí.
2.
Připravíme si rozpálenou pánev, rozprostřeme hlívu a zatížíme ji další pánví, nebo hrncem. Hlívá poté pustí přebytečnou vodu a tím pádem poté bude více křupavá.
3.
Po pár minutách vodu odlejeme, promícháme a ještě na chvíli zatížíme.
4.
Mezi tím si smícháme koření a olej.
5.
Odendáme zatěžující pánev, nalijeme na hlívu koření a důkladně promícháme. Smažíme několik minut, dokud není hlívá na okrajích hezky křupavá.
6.
Pak už jen zbývá nakrájet zeleninu, naservírovat na tortilu, nasypat gyros hlívu, pokapat zálivkou a dozdobit jarní cibulkou.

Od: Liška, 6.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 83 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
586.28 kcal
Protein
16.89 g
Sacharidy
z toho cukr
47.47 g
10.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.24 g
5.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama