Hlívový gyros
- Přidat foto
-
Reklama
O tento recept jsem se opravdu musela podělit. Hlívu si ráda přes léto griluji a jinak peču v troubě. Hlívový guláš je taky výborný, takže gyros bude taky dokonalý.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hlívu si umyjeme, odkrojíme z ní stopky a nakrájíme na plátky. Nejlepší je nakrájet na rovnoměrné, ale já mám radši mix. velikostí.
2.
Připravíme si rozpálenou pánev, rozprostřeme hlívu a zatížíme ji další pánví, nebo hrncem. Hlívá poté pustí přebytečnou vodu a tím pádem poté bude více křupavá.
3.
Po pár minutách vodu odlejeme, promícháme a ještě na chvíli zatížíme.
4.
Mezi tím si smícháme koření a olej.
5.
Odendáme zatěžující pánev, nalijeme na hlívu koření a důkladně promícháme. Smažíme několik minut, dokud není hlívá na okrajích hezky křupavá.
6.
Pak už jen zbývá nakrájet zeleninu, naservírovat na tortilu, nasypat gyros hlívu, pokapat zálivkou a dozdobit jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 83 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
586.28 kcal |
Protein |
16.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
47.47 g
10.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.24 g
5.82 g
|
Reklama
Reklama