Nejkřupavější ricottové dalamánky bez mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Neuvěříte, dokud neochutnáte! Křupavoučké dalamánky vás dostanou nejen svou výbornou chutí, ale i jednoduchou přípravou. Mouku jsme v tomto receptu nahradili vlákninou, která podporuje zažívání, stabilizuje krevní cukry a pomáhá při hubnutí. Dalamánky jsou navíc plné semínek, které mají blahodárné účinky na naše zdraví.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience smícháme a důkladně promícháme v míse. Těsto necháme 10 minut odpočinout v lednici. Odpočaté těsto nelepí a je krásně tvárné a vláčné.
2.
Z těsta tvarujeme menší bochánky (cca 6 ks). Každý bochánek na závěr nařízneme do kříže, potřeme vajíčkem a posypeme libovolnými semínky.
3.
Houstičky pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 35 minut (dle trouby) do zlatova a křupava.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | PelMel |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
139.92 kcal |
Protein |
8.41 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.71 g
0.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.16 g
3.67 g
|
Reklama
Reklama