Zapékaný lilek
- Přidat foto
-
Reklama
Zapékaný lilek jistě zachutná i největším odpůrcům zeleniny. Chystáme často jako předkrm a vždy zmizí rychle z talířů. Ale pozor, nejlepší je teplý!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Lilek opláchneme, rozkrojíme a vydlabeme střed.
2.
Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Smícháme se změklým máslem, prolisovaným česnekem a grilovacím kořením.
3.
Směsí naplníme obě poloviny lilku. Posypeme strouhaným sýrem a paprikou.
4.
Pečeme na 180 stupňů asi 15 až 20 minut.
5.
Pro větší pohodlí u jídla před podáváním nakrájíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
270.97 kcal |
Protein |
10.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.19 g
5.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.13 g
10.71 g
|
Reklama
Reklama