Vývar z krůtího krku a hovězích kostí
- Přidat foto
-
Reklama
Pro tuto polévku platí - čím déle vývar potáhnete (necháte probublávat), tím lépe. Polévky jsou must have podzimu i zimy. Ale kromě hlavního chodu jsou i výbornou snídaní, kdy tělo ráno dostane všechny potřebné živiny pro nastartování dne. O jeho pozitivních účincích při nachlazeních ani nemluvě. :-)
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do velkého hrnce dáme vařit 3 litry vody. Do sítka na koření dáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme ještě hovězí kosti a krůtí krk.
2.
Očistíme a nakrájíme celer, petržel, mrkev, cibuli a česnek na kousky. A rovněž vložíme do hrnce s vodou.
3.
Jakmile dojde k varu, ztlumíme plotnu tak, aby vývar jen jemně probublával. Takto necháme vývar táhnout co nejdéle (čím víc hodin tím lépe).
4.
Hotový vývar přecedíme přes síto do jiného hrnce. Vrátíme do něj pouze maso z krůtího krku a zeleninu.
5.
Přidáme sůl a pepř dle chuti, ozdobíme snítkou petrželky a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petra |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
251.02 kcal |
Protein |
26.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.48 g
4.86 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.85 g
3.34 g
|
Reklama
Reklama