Domácí polévkové nudle

Ano, dají se koupit, ale nic se nevyrovná chuti domácích nudlí. Už naše babičky je vyráběly a pak nechávaly dlouze sušit na sluníčku. Jednou za čas stojí za to připravit si je doma a uskladnit. Hodí se třeba do štědrovečerní houbové polévky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozšlehejte vejce se solí a velmi pomalu přisypávejte mouku. Pomalu zašlehávejte. Až vám to konzistence dovolí, dejte na vál a zbylou mouku zapracujte do těsta ručně.
2.
Je třeba delší čas na vypracování a několikrát těsto přeskládat.
3.
Dejte do sáčku, utěsněte a nechejte v pokojové teplotě alespoň 2 hodiny odpočívat.
4.
Poté rozválejte na velmi tenkou placku. Těsto nebude lepit a není nutné jej podsypávat.
5.
Placka musí být tenká téměř jako papír, z uvedeného množství bude mít asi 50 cm v průměru.
6.
Nechejte aspoň hodinu v pokojové teplotě, během doby alespoň 2 krát obraťte.
7.
Poté nakrájejte na proužky, ty naskládejte na sebe a nožem nasekejte na tenké nudličky.
8.
Kdo chce mít úplně tenké nudle, nechá proužky jednotlivě proschnout do druhého dne. Poté naskládá ne rovně na sebe ale horní proužek vždy o 1 mm posune dozadu. Nůž pak držte trochu zešikma, opřete ho o vál a nudličky spíše ořezávejte (strouhejte).

Od: Iva V, 11.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
24 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
98.58 kcal
Protein
3.83 g
Sacharidy
z toho cukr
17.61 g
0.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.19 g
0.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama