Domácí polévkové nudle
- Přidat foto
-
Reklama
Ano, dají se koupit, ale nic se nevyrovná chuti domácích nudlí. Už naše babičky je vyráběly a pak nechávaly dlouze sušit na sluníčku. Jednou za čas stojí za to připravit si je doma a uskladnit. Hodí se třeba do štědrovečerní houbové polévky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozšlehejte vejce se solí a velmi pomalu přisypávejte mouku. Pomalu zašlehávejte. Až vám to konzistence dovolí, dejte na vál a zbylou mouku zapracujte do těsta ručně.
2.
Je třeba delší čas na vypracování a několikrát těsto přeskládat.
3.
Dejte do sáčku, utěsněte a nechejte v pokojové teplotě alespoň 2 hodiny odpočívat.
4.
Poté rozválejte na velmi tenkou placku. Těsto nebude lepit a není nutné jej podsypávat.
5.
Placka musí být tenká téměř jako papír, z uvedeného množství bude mít asi 50 cm v průměru.
6.
Nechejte aspoň hodinu v pokojové teplotě, během doby alespoň 2 krát obraťte.
7.
Poté nakrájejte na proužky, ty naskládejte na sebe a nožem nasekejte na tenké nudličky.
8.
Kdo chce mít úplně tenké nudle, nechá proužky jednotlivě proschnout do druhého dne. Poté naskládá ne rovně na sebe ale horní proužek vždy o 1 mm posune dozadu. Nůž pak držte trochu zešikma, opřete ho o vál a nudličky spíše ořezávejte (strouhejte).
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 24 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
98.58 kcal |
Protein |
3.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.61 g
0.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.19 g
0.32 g
|
Reklama
Reklama