Bramborové šulánky
- Přidat foto
-
Reklama
Děti je milují a s chutí si dají i dospělí. I z obyčejných ingrediencí se dá vykouzlit velká, sladká dobrota.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme asi 40 minut. Poté vylejeme vodu a brambory necháme chvíli zchladnout. Oloupeme, omyjeme a položíme na ubrousek. Necháme asi 2 hodiny uschnout.
2.
Vezmeme velkou mísu a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme a použijeme jen polovinu. Smícháme se škrobem. Odvážíme si množství mouky a budeme postupně přisypávat.
3.
Ručně vypracujte nelepivé těsto. Z těsta vyválíme dlouhý tenký váleček a ten krájíme na šulánky.
4.
Šulánky dáme do vroucí osolené vody. Trošku ztlumíme teplotu a vaříme, dokud šulánky nevyplavou.
5.
Posypeme cukrem, kakaem, mákem, mletými ořechy, strouhaným tvarohem a poléváme rozpuštěným máslem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 4 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
242.08 kcal |
Protein |
7.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
47.65 g
0.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.29 g
0.28 g
|
Reklama
Reklama