Zapečená špagetová dýně s mletým masem
- Přidat foto
-
Reklama
Nejen Hokaido patří mezi oblíbené dýně, ale také špagetová dýně se těší velké oblibě. Zapékat ji můžete na různé způsoby. Dnes tedy s mletým masem a sýrem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jadérky. Poklademe obě půlky na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme na 190 stupňů asi 30 – 40 minut. Poté plech vytáhneme a necháme dýni zchladnout.
2.
Mezitím, co se nám peče dýně, si na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a osolené a opepřené mleté maso. Zasypeme sladkou paprikou a dál restujeme.
3.
Přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku, opět chvíli restujeme a potom malinko podlijeme. Dusíme, dokud se nám tekutina neodpaří. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
4.
Vychladlé vnitřky dýní tzv. vyškrábeme vidličkou... Docílíme drobných nudliček nebo-li špaget, viz. jedna z fotografií. Dýně naplníme mletým masem, špagetové nudličky tam samozřejmě ponecháme také, zasypeme sýrem a zapékáme cca 20 minut.
5.
Když máme hotovo, můžeme si vše z dýně naservírovat na talíř, či si pěkně tu svoji půlku „vydlabávat“. Je to opravdu vynikající.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 59 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,135.29 kcal |
Protein |
55.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.87 g
16.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
80.99 g
29.50 g
|
Reklama
Reklama