Houbovka ze sušených hub

Tradiční česká dobrota s jednoduchou přípravou. Hotová je za pár minut.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Houby dáme do vody a společně s bujónem povaříme. Vaříme asi 10 až 15 minut na mírný stupeň. Až jsou skoro hotové, připravíme jíšku.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, dáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem i s houbami, přiléváme postupně, hlídáme hustotu omáčky.
3.
Ochutíme houbovým kořením. Sůl a pepř obvykle nejsou třeba. Vypneme a vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem a vejcem.

Od: Ráďa 78, 28.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
221.10 kcal
Protein
2.69 g
Sacharidy
z toho cukr
6.18 g
1.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.77 g
11.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama