Penne těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou, vodkou, smetanou a parmazánem
- Přidat foto
-
Reklama
Do tohoto italského receptu budete potřebovat základ, kterým je italská rajčatová omáčka. Tu si můžete připravit den dopředu a nechat v lednici přes noc odstát, aby se veškeré ingredience v ní propojily a výsledná chuť omáčky byla dokonalá. Jakmile máte omáčku připravenou, můžete se pustit do přípravy receptu na penne těstoviny, který vám zabere maximálně 40 min. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do hlubšího hrnce si nejprve připravíme italskou rajčatovou omáčku a přidáme do ní vodku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 20 min.
2.
Po 20 min. přilejeme do omáčky smetanu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, olivový olej a odsypeme 2/3 z připraveného parmazánu. Zbytek si necháme ještě na posypání.
3.
V dalším hrnci začneme vařit penne těstoviny a společně s omáčkou 10 min. vaříme. Omáčku vařte za stálého míchání.
4.
Po 10 ti minutách vyndáme těstoviny a vypneme omáčku a můžeme připravit na talíř.
5.
Doporučuji na talíř nalít trochu olivového oleje, do něj vložit těstoviny a promíchat. Poté přidejte dle chuti omáčku (3-4 lžíce) a také promíchejte, posypte parmazánem a těstoviny jsou hotové.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 59 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
776.22 kcal |
Protein |
30.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
88.38 g
21.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.75 g
16.09 g
|
Reklama
Reklama