Pomalu pečená žebírka
- Přidat foto
-
Reklama
Taky jste v dětství obírali s chutí vařená žebírka? My jsme doma recept trochu vylepšili a žebírka místo vaření nechali upéct s kořením v troubě. Recept na pomalu pečená žebírka je jednoduchý, ale delší na délku vaření. Výsledek ale stojí za to a z čerstvým krajícem chleba, hořčicí a pivem potěšíte každého muže.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve vodě opláchneme žebírka a připravíme si směs, v které je necháme 2 hodiny v ledničce uležet. Díky tomu jejich chuť bude výraznější.
2.
Do mísy nalejeme ½ hrnku oleje a smícháme s kořením a česnekem. Žebra naložíme do směsi a necháme v lednici.
3.
Po 2 hod. vyndáme žebírka, vyskládám je na pekáč a vylejeme na ně všechnu směs z mísy. Připravíme si vývar a než se nám udělá, nakrájíme cibuli a vyskládáme ji kolem a mezi žebírka.
4.
Nakonec žebra podlijeme připraveným vývarem a vložíme do trouby.
5.
Pečeme na 165 °C cca 2,5-3 hod. dokud masíčko neodpadává od kosti. Na posledních 30 min. nechte pekáč odklopený a zesilte na 180 °C.
6.
Podáváme s cibulí, křenem, hořčicí a čerstvým chlebem nebo rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod 20 min příprava 2 hod 30 min vaření 4 hod 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
511.74 kcal |
Protein |
28.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.24 g
1.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
42.13 g
7.01 g
|
Reklama
Reklama