Smetanová koprová omáčka s vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Koprovou omáčku s vajíčkem zná snad každý, ať už z jídelen ve škole nebo v práci, ale doma uvařená chutná nejlépe. Jednoduchý a rychlý oběd pro každého, kdo miluje vůni kopru a kyselosladké omáčky. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale výborná je i s bramborem.
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme jíšku a to tak, že máslo rozpustíme v hrnci a zasypeme cca 3-4 lžícemi mouky. Necháme ji zpěnit a připravíme si mezi tím hovězí vývar.
2.
Jakmile je jíška pěkně osmahnutá, vylejeme do ní po troškách vývar a průběžně mícháme, aby se nám netvořili hrudky.
3.
Osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni cca 20min.
4.
Po 20 min. přilijeme smetanu a ještě cca 2-3 min. povaříme na mírném ohni a za stálého míchání.
5.
Jakmile je základ omáčky hotov, odstavíme hrnec z plotny a přidáme do omáčky na drobno nasekaný čerstvý kopr a dochutíme octem a cukrem dle chuti.
6.
Podáváme s uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem. Přejeme dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 25 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 61 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
952.81 kcal |
Protein |
34.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
95.50 g
6.21 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
47.13 g
26.21 g
|
Reklama
Reklama