Bramborové krokety s majoránkou
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové krokety jsou trošku pracnější, ale je to zajímavá příloha ke svátečnímu obědu. Také se hodí s tatarkou omáčkou jako chuťovka k pivu nebo vínu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory uvaříme ve slupce. Vylijeme vodu a necháme vystydnout. Oloupeme a prolisujeme do misky.
2.
Přidáme změklé máslo, žloutek a koření. Dobře promačkáme vidličkou. Smícháme se strouhankou.
3.
Tvarujeme kuličky.
4.
Rozšleháme vajíčko a nachystáme strouhanku. Bramborové kuličky obalujeme ve vejci a ve strouhance.
5.
Smažíme v rozpáleném oleji, bramborové kuličky musí být celé ponořené. Smažení je velmi krátké, hned zezlátnou. Jsou krásně křehké a měkké.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
514.05 kcal |
Protein |
12.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
57.95 g
3.54 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.40 g
9.86 g
|
Reklama
Reklama