Rýžový salát
- Přidat foto
-
Reklama
Rýžový salát není tak známý jako zeleninové saláty a právě proto vám ho doporučuji vyzkoušet. Má skvělou chuť a dobře zasytí. Jeho chuť vás příjemně překvapí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Spařenou a odkapanou rýži nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a vínem.
2.
Oloupeme si cibuli, zapíchneme do ní hřebíčky a přidáme k rýži. Rýži vaříme na mírném ohni do měkka asi 15-20 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
3.
Salám, papriku a vejce nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži.
4.
Salát osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, vmícháme kysanou smetanu a hořčici. Promícháme, dochutíme salátovým kořením a můžeme podávat ozdobené jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
437.88 kcal |
Protein |
10.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.40 g
5.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.92 g
6.49 g
|
Reklama
Reklama