Jednoduchý ananasový řez

Rychlý dezert na malý plech. Je dobré jej nechat přes noc zaležet, než se do něj pustíte. Nahoře můžete ozdobit šlehačkou.

Reklama

Ingredience

Poleva

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Vezmeme dvě vyšší šlehací mísy a rozdělíme vajíčka na bílek a žloutek. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.
2.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme mouku.
3.
Do žloutků opatrně vařechou zamícháme sníh.
4.
Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. (Množství je na malý plech 30 × 40 cm).
5.
Vytáhneme a necháme chvíli vychladnout. Připravíme polevu.
6.
Ananasový kompot přelijeme i s tekutinou a přidáme 0,5 l vody. Tyčovým mixérem rozšleháme.
7.
Do směsi zamícháme cukr a pudinkové prášky. Směs začneme zahřívat a za stálého míchání přivedeme k varu.
8.
Povaříme do zhoustnutí, po varu cca 2 minuty. Necháme chvíli vychladnout, a ještě teplé naléváme na řez. Dáme do chladna zatuhnout.

Od: Iva V, 28.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

  • Szatanová Anna (neregistrovaný) před 1817 dny
    ze žloutků nevyšleháme žádný sníh natož tuhý sníh, trochu pozornosti by neškodilo.
  • Lenka (neregistrovaný) před 1817 dny
    Nezlobte se, ale malý plech je např. 30 x 21 cm nebo ještě menší. Můj největší plech je vámi uvedeny rozměr. A to nemám malou troubu. Na malý plech to by byl hodně vysoký piškot z 5 vajec.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
114.94 kcal
Protein
2.66 g
Sacharidy
z toho cukr
22.70 g
17.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.52 g
0.47 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama