Jednoduchý ananasový řez

Rychlý dezert na malý plech. Je dobré jej nechat přes noc zaležet, než se do něj pustíte. Nahoře můžete ozdobit šlehačkou.

Reklama

Ingredience

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vezmeme dvě vyšší šlehací mísy a rozdělíme vajíčka na bílek a žloutek. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.
2.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme mouku.
3.
Do žloutků opatrně vařechou zamícháme sníh.
4.
Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. (Množství je na malý plech 30 × 40 cm).
5.
Vytáhneme a necháme chvíli vychladnout. Připravíme polevu.
6.
Ananasový kompot přelijeme i s tekutinou a přidáme 0,5 l vody. Tyčovým mixérem rozšleháme.
7.
Do směsi zamícháme cukr a pudinkové prášky. Směs začneme zahřívat a za stálého míchání přivedeme k varu.
8.
Povaříme do zhoustnutí, po varu cca 2 minuty. Necháme chvíli vychladnout, a ještě teplé naléváme na řez. Dáme do chladna zatuhnout.

Od: Iva V, 28.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

  • Szatanová Anna (neregistrovaný), před 1669 dny
    ze žloutků nevyšleháme žádný sníh natož tuhý sníh, trochu pozornosti by neškodilo.
  • Lenka (neregistrovaný), před 1669 dny
    Nezlobte se, ale malý plech je např. 30 x 21 cm nebo ještě menší. Můj největší plech je vámi uvedeny rozměr. A to nemám malou troubu. Na malý plech to by byl hodně vysoký piškot z 5 vajec.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
50 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
114.94 kcal
Protein
2.66 g
Sacharidy
z toho cukr
22.70 g
17.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.52 g
0.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama