Grilovaný kapr se salátem coleslaw

Grilovaný kapr je ideální večeře pro ty, co se snaží odlehčit svůj jídelníček, ale i pro milovníky ryb. Kombinací ryby a zelného salátu coleslaw se jídlo stává opravdovou pochoutkou.

Reklama

Ingredience

Coleslaw

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Podkovy kapra si opláchneme, vložíme do mísy, okořeníme kořením na ryby, posypeme nakrájenými bylinkami, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek a olej. Vše rukama promícháme, podle potřeby zakápneme olejem a dáme do lednice uležet.
2.
Na salát si nakrouháme zelí na nudličky, přidáme nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na drobno a osolíme. Prohněteme rukama tak, aby jsme zelí co nejvíce polámali, teprve potom nám pustí šťávu. Chvíli necháme odležet zhruba 10 minut.
3.
Po odležení přidáme cukr, ocet, majonézu, pepř, promícháme a dáme uležet do chladna.
4.
Na rozpálený gril položíme kapra a z každé strany grilujeme zhruba 6 až 8 minut, záleží jak velké podkovy kapra máte.
5.
Po opečení podáváme společně se salátem, případně pečivem.

Od: Petuler, 23.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 55 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
571.20 kcal
Protein
37.72 g
Sacharidy
z toho cukr
11.65 g
9.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.51 g
6.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama