Hovězí koule v rajčatové omáčce se soba nudlemi
- Přidat foto
-
Reklama
Soba nudle nemají nic společného se sobem.:) Soba určitě jíst nebudeme. Zato se pustíme do přípravy výborného oběda a tím jsou hovězí koule v rajčatové omáčce právě se zmíněnými soba nudlemi. Soba je japonský výraz pro pohanku, a tudíž soba nudle jsou vyrobené z pohankové mouky. Mají světle hnědou barvu a příjemnou oříškovou chuť. Tato alternativa těstovin je nejen změnou pro naše klasické těstoviny plné sacharidů, ale zároveň je zdravější a odlehčenou verzí.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Na ozdobení
Postup přípravy
1.
Hovězí mleté maso vložíme do větší mísy. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile je cibule hotová, přidáme ji do mletého masa. Ochutíme dle libosti majoránkou nebo oregánem. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě maso promícháme, aby se všechny ingredience propojily.
2.
Z hotové masové směsi vytvoříme koule velikosti pingpongového míčku. Koule orestujeme ze všech stran na pánvi s olivovým olejem do hněda. Jakmile budou hotové, přidáme konzervu nakrájených rajčat a klasická čerstvá rajčata, které jsme si předem nakrájeli na malé kousky. Omáčku můžeme rovněž dochutit majoránkou nebo oregánem. Vše necháváme důkladně prohřát a mezitím se nám již vaří osolená voda na soba nudle. Výhodou soba nudlí je, že se vaří jen pár minut. Nudle scedíme a dáme na talíř.
3.
Hotové hovězí koule vyskládáme na nudle a zalijeme rajčatovou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 54 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
511.47 kcal |
Protein |
39.20 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
65.25 g
7.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.34 g
6.86 g
|
Reklama
Reklama