Švestková povidla s badyánem
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Troubu předehřejeme na 200°C.
2.
Švestky vypeckujeme a naskládáme na plech.
3.
Posypeme je cukrem a přidáme hvězdičky badyánu.
4.
Dáme péct do trouby, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu.
5.
Změklé švestky a šťávu z nich rozmixujeme tak, aby byla směs hladká.
6.
Přidáme kyselinu na konzervaci a tekutý med na doslazení.
7.
Povidla plníme do zavařovacích sklenic, které jsme předtím sterilovali.
8.
Můžeme ještě zavařit nebo rovnou schováme do temna a chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
228.55 kcal |
Protein |
2.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.42 g
51.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.08 g
0.06 g
|
Reklama
Reklama