Netradiční nákyp se švestkami
- Přidat foto
-
Reklama
Máte rádi sladký nákyp? Toto jídlo často rozděluje chutě rodin, spousta Čechů jej ale miluje. Vyzkoušejte jeho o něco zdravější alternativu – nákyp z bulguru! Bulgur obsahuje velké množství zdraví prospěšných živin, například vitamíny B, minerály, vlákninu a proteiny. Jen pozor, na rozdíl od rýže není vhodný pro lidi trpící intolerancí na lepek, protože tuto látku sám obsahuje.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bulgur dejte vařit do půl litru vody a lehce osolte. Vařte zhruba 10-15 minut na mírném ohni, ať se nezačne připalovat.
2.
Poté bulgur odstavte a vyklopte jej do pečící misky, kterou jste předtím vymazali máslem. Zbylé máslo vraťte do lednice, ať je studené k dalšímu použití.
3.
Žloutky smíchejte s čekankovým sirupem a se semínky z vanilkového lusku. Pak přisypte skořici a vše dobře promíchejte. Tuto směs vlijte na bulgur.
4.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a naneste jej jako další vrstvu na nákyp.
5.
Na konec poklaďte omytými a pokrájenými švestkami.
6.
Zbytek másla nastrouhejte a posypte jím celý nákyp.
7.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
8.
Mezitím vyšlehejte ve vysoké nádobě smetanu ke šlehání se špetkou ztužovače.
9.
Před podáváním nákyp pocukrujte a ozdobte vychlazenou šlehačkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
538.12 kcal |
Protein |
13.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.52 g
15.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.84 g
15.89 g
|
Reklama
Reklama