Kynutý hruškový závin

Jednoduše připravený kynutý závin, co vydrží dlouho vláčný. Náplň je vynikající díky kombinaci nasládlých hrušek a tvarohu.

Reklama

Ingredience

Náplň

Na potření

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme kvásek. Do větší misky dáme kvasnice, vlažné mléko, 2 lžíce cukru a 1 lžíce hladké mouky. Prošleháme metličkou. Necháme na teplém místě.
2.
Do jiné mísy dáme mouku, špetku soli a cukr. Promícháme. Přidáme změklé máslo.
3.
Přilijeme vykynutý kvásek a dobře vypracujeme v těsto. Necháme vykynout pod utěrkou, jednou přemísíme.
4.
Mezi kynutím nastrouháme hrušky a dobře je vymačkáme. Smícháme s tvarohem a cukrem. Necháme v lednici v uzavřené krabičce.
5.
Rozválíme těsto na pomoučeném válu a rozdělíme na dva díly. Z náplně znovu vymačkáme tekutinu a rozdělíme na těsto v tenké vrstvě. Nezajíždíme ke krajům.
6.
Posypeme skořicí. Nejprve zabalíme kratší strany poté svineme delší. Stiskneme konce a dáme na vymazaný plech.
7.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170 stupňů asi 30 až 40 minut.

Od: Iva V, 11.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
3 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
149.48 kcal
Protein
3.16 g
Sacharidy
z toho cukr
21.62 g
9.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.37 g
3.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama