Kynutý hruškový závin
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený kynutý závin, co vydrží dlouho vláčný. Náplň je vynikající díky kombinaci nasládlých hrušek a tvarohu.
Reklama
Ingredience
Náplň
Na potření
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme kvásek. Do větší misky dáme kvasnice, vlažné mléko, 2 lžíce cukru a 1 lžíce hladké mouky. Prošleháme metličkou. Necháme na teplém místě.
2.
Do jiné mísy dáme mouku, špetku soli a cukr. Promícháme. Přidáme změklé máslo.
3.
Přilijeme vykynutý kvásek a dobře vypracujeme v těsto. Necháme vykynout pod utěrkou, jednou přemísíme.
4.
Mezi kynutím nastrouháme hrušky a dobře je vymačkáme. Smícháme s tvarohem a cukrem. Necháme v lednici v uzavřené krabičce.
5.
Rozválíme těsto na pomoučeném válu a rozdělíme na dva díly. Z náplně znovu vymačkáme tekutinu a rozdělíme na těsto v tenké vrstvě. Nezajíždíme ke krajům.
6.
Posypeme skořicí. Nejprve zabalíme kratší strany poté svineme delší. Stiskneme konce a dáme na vymazaný plech.
7.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170 stupňů asi 30 až 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
149.48 kcal |
Protein |
3.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.62 g
9.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.37 g
3.22 g
|
Reklama
Reklama