Hrníčkový recept na cuketovou buchtu s mascarpone
- Přidat foto
-
Reklama
Tato buchta je výborná jako sytá snídaně i svačina. Buchta je opravdu sytá a opravdu chuťově výborná. Díky podmáslí a cuketě je buchta nadýchaná a mascarpone se šlehačkou krásně zjemní její chuť. Už při pečení se budou všem v blízkosti kuchyně sbíhat chutě. Doporučuji vyzkoušet.
Reklama
Ingredience
Na výplň
Postup přípravy
1.
Nejprve si nastrouháme cuketu a nameleme ořechy v případě, že jste nekoupili mleté.
2.
Cukr a vejce smícháme do hladké hmoty a pomalu přimícháváme ostatní ingredience až vznikne hladké těsto. Ideální je dát vše do mixéru a pořádně promixovat, pokud máte doma k dispozici.
3.
Jakmile je těsto hladké, troubu si rozehřejte na 180 °C a vymažte plech. Buchta hodně nakyne, takže raději vyšší plech.
4.
Pečte cca 45 min – 1 hod v troubě, průběžně kontrolujte špejlí a jakmile se vám těsto na špejli nebude lepit, buchta je hotová.
5.
Na výplň budete potřebovat mascarpone 250 ml a smetanu ke šlehání. Nejprve vyšlehejte smetanu a pak do ní přidejte mascarpone a vymíchejte do hladkého krému.
6.
Jakmile bude buchta upečená, nechte ji vychladnout, rozkrojte na půl a vymažte připraveným krémem. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 12 × ks |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × ks = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × ks |
Energetická hodnota |
466.09 kcal |
Protein |
8.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.74 g
23.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.46 g
13.65 g
|
Reklama
Reklama