Dušená mrkev s vařeným vejcem a bramborem
- Přidat foto
-
Reklama
Dušenou mrkev zná spousta z nás hlavně ze školní jídelny, ale zkuste si ji připravit doma a budete mile překvapeni, jaká to je pochoutka. Mrkev je jemná, sladkokyselá a chutná po másle.
Reklama
Ingredience
Dušená mrkev
Dále
Postup přípravy
1.
Očistíme si brambory, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit do změknutí. Poté scedíme.
2.
Mrkev si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
3.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhanou mrkev, osolíme a restujeme asi 10 minut.
4.
Poté mrkev zaprášíme hladkou moukou a zalijeme trochou vody tak, aby nám vznikla požadovaná konzistence a dusíme dalších 10 minut do změknutí mrkve.
5.
Po změknutí přidáme citrónovou šťávu, případně dosolíme a dosladíme a můžeme podávat.
6.
Podáváme společně s vařeným bramborem a vařeným vejcem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
668.59 kcal |
Protein |
17.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.97 g
14.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.56 g
23.42 g
|
Reklama
Reklama