Dýňový kompot za pár minut
- Přidat foto
-
Reklama
Září, blíží se podzim a s ním přichází sezóna dýní. Tato zelenina si rok od roku získává v tuzemsku stále větší popularitu. Stálicí českých a moravských obědů se již dávno stala například dýňová polévka z dýně Hokkaidó. Věděli jste ale, že z této sytě oranžové zeleniny můžete vyrobit velmi chutný kompot? Vyzkoušejte ho!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oloupejte dýni a rozkrojte ji na poloviny. Odstraňte z ní semínka a dužinu vydlabejte. Tu pak nakrájejte na malé kousky.
2.
Kostičky nasypte do hrnce se studenou vodou, přidejte koření a nechte 4 hodiny louhovat. S kořením buďte opatrní. Hřebíček i jalovec jsou velmi aromatické, stačí pár kousků.
3.
Hrnec postavte na plotnu. K dýni přisypte cukr a kyselinu citronovou a celou směs přiveďte k varu.
4.
Vařte zhruba 15 minut. Poté opatrně vyndejte ze směsi koření.
5.
Dýni s nálevem plňte do zavařovaček. Ty pak ještě sterilujte při teplotě 80 °C, nebo v myčce.
6.
Hotový kompot uskladněte v temnu a chladu. Skvěle se hodí ke zvěřině, k hovězímu masu nebo do slaných koláčů a muffinů.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 4 hod 30 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
219.63 kcal |
Protein |
1.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
56.01 g
52.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.11 g
0.05 g
|
Reklama
Reklama